fredag 11. september 2009

Fotball - en religion?

Fotball. En viktig ting i flere mennesker sin hverdag. Engasjement, troskap, skuffelse, entusiasme, glede og en besettelse. Det er mye man kan si om fotball. Mye av det er likhet med religion, noe vi skal se på nå:
Religion skaper felles interesser. Dette er noe fotball også er ekstremt gode på. Skape felles interesser i både store å små grupper, noe som gjør at vi blir mer og mer sammensatt i et samfunn.
Religion handler om å ha en tro. Også i fotball blir dette praktisert, men ikke i noen religiøs form, men det at fotballspillere ber til høyere makter før kamp er et viktig symbol i denne sammenheng.

På den andre siden har fotball noe konkret med seg og gjøre, i forhold til religion og livssyn, hvor du tror på noe abstrakt som noe åndelig som ikke kan bevises.
Til motsetning har alle religioner en høyere makt de tror på, noe som ikke finnes i fotballen.

Konklusjonen er at hvis du definerer religion på en substansiell måte, er det ikke en religion. Fotball blir dermed religion alt etter hvordan du definerer

1 kommentar:

Arne Reidar Hæåk sa...

Du avslutter med et svært viktig poeng: Det dreier seg om hvordan man definerer religion. Dersom du trekker inn konkrete funksjonelle religionsdefinisjoner i drøftinga, vil du få enda mer ut av denne oppgaven.