torsdag 7. mai 2009

Snart kan det ikke spilles en fotballkamp uten at det i etterkant kommer sure oppstøt fra spillere og ledere over dommeren. Reaksjonene som Tom Henning øvrebø ble utsatt for etter kampen i London gikk langt over støvleskaftet. Selvfølgelig var det situasjoner i denne kampen som kan diskuteres. Men slike er det i alle kamper. At følelsene kommer i sving når det skjer noe dramatisk i sluttsekundene, er forståelig. Men slike reaksjoner som enkelte av Chelseaspillerne kom med mot den norske dommeren, hører ingen steds hjemme. Disse spillerne bør å avgjort få et oppgjør med rette instans for sin oppførsel.








Det samme gjelder Aalesundtrener Kjetil Rekdal for sine uhemmede utgydelser etter kampen i Drammen. At en trener kan slenge ut av seg slike usakligheter som Rekdal her prestererte, sier mye om en trener som kanskje burde vurdere om han skulle finne seg noe annet å gjøre enn å være leder. Vi får i hvert fall håpe at Fotballforbundet sier tydelig i fra om at dette ikke kan aksepteres og utestenger Rekdal fra et par kamper i håp om at han skjerper seg.

Disse evindelige diskusjonene om dommerne er og blir helt håpløse. De fører ikke noe sted hen. I verste fall bare til at flere dommere ikke vil mer. Det er ikke fotballen tjent med.

Ingen kommentarer: